Neem contact op

Omschrijft u alstublieft zo volledig en duidelijk mogelijk uw vraag of verzoek in het veld 'bericht'. 

Op dit moment is VBLA nog niet bereikbaar op een Nederlands telefoonnummer, maar wel via Skype. Indien u graag telefonisch contact op wilt nemen, maar u de kosten van het bellen naar het Verenigd Koninkrijk wilt vermijden, vermeld dan uw Skype ID of uw telefoonnummer bij uw bericht zodat VBLA u kan bellen. 

Na ontvangst van uw verzoek, neemt VBLA zo snel mogelijk contact met u op. 

Get in touch

Please describe your query as complete and clear as possible in the 'message' field.

After your request has been received, VBLA will be in touch with you shortly.

naam/name *
naam/name

168 Velperweg
Arnhem, GE, 6824 MD
Netherlands

Van Baren Legal Advice advises creative professionals about the way they can protect their products and designs and provides them with legal tools for their business. Informal communication, good quality services and reasonable fees are its core values. info@vanbarenlegaladvice.com

Start-ups

Lanceer je business
the legal way

 

Als je een idee tot een winstgevend bedrijf wilt ontwikkelen, maak je verschillende fasen door. Elke fase heeft zijn eigen juridische merites. VBLA kan je daarbij helpen. Hieronder vindt je een overzicht van de verschillende fasen en de juridische kwesties die je in die fase tegen kunt komen.

 

 

1. Het idee

Je hebt een idee en wilt dat omzetten in geld. Ideeën op zich kun je niet beschermen. Auteursrecht strekt zich niet uit tot dingen die in je hoofd zitten. Wees je daarvan bewust als je een potentieel waardevol idee hebt. Houd het zoveel mogelijk voor jezelf. Je kunt wel íets doen, namelijk het idee in zoveel mogelijk detail uitwerken en deze uitwerking vervolgens deponeren in een zogenaamd iDepot. Zo’n depot geeft je geen enkel recht, maar wel het voordeel dat je kunt bewijzen vanaf welk moment jij het idee bezat. Op enig moment zul je met anderen gaan praten om de opties voor samenwerking te onderzoeken en je idee moeten delen. Het is verstandig om dan een geheimhoudingsovereenkomst te laten tekenen zodat anderen er niet met je idee vandoor kunnen gaan.

Wij kunnen een goede geheimhoudingsovereenkomst voor je opstellen. 

 

 

 
draft contract.png

2. V

an idee naar bedrijf

Zodra je de mensen om je heen hebt verzameld waarmee je wilt gaan samenwerken om je idee verder te ontwikkelen, moet je ervoor zorgen dat je heldere en juridisch relevante overeenkomsten met hen sluit om problemen te voorkomen. De inhoud daarvan hangt grotendeels af van je relatie met die ander. Een overeenkomst met een medeoprichter van je bedrijf bevat andere bepalingen dan een overeenkomst met een softwareontwikkelaar die niet deelneemt in je bedrijf. Misschien ga je ook werken met investeerders die in ruil voor een aandeel een som geld in je bedrijf investeren. Verder kies je een rechtsvorm en maak je een website. Bij al deze zaken is het belangrijk om aandacht te besteden aan de intellectuele eigendom in je bedrijf omdat dit vaak een grote waarde vertegenwoordigt. Denk aan je bedrijfsnaam, logo, slogan en natuurlijk het ontwikkelde product.

Wij kunnen je helpen bij:

het opstellen van overeenkomsten met partners en investeerders

het overdragen en veiligstellen van intellectuele eigendom

het opstellen van privacy policies, disclaimers en terms of service voor je website en je app

 

 

3. 

Je bedrijf is up and running

Als je bedrijf eenmaal is opgericht, ga je handelen met klanten. Je gaat je producten verkopen of biedt je diensten aan, je neemt misschien wel personeel aan en je gaat samenwerkingen aan met andere bedrijven. Ook hier zijn goede juridische documenten essentieel. Eens komt ook je eerste juridische geschil.

Wat wij voor je kunnen doen:

het opstellen van overeenkomsten voor samenwerkingen/joint ventures

het opstellen van algemene voorwaarden

het opstellen van arbeidsovereenkomsten

je adviseren over juridische conflicten